
Evinizin “wi-f”i “mikrodalğalı” olaraq təyin olunan tezlikdə 2-5 GHz arasında siqnal yaradır. Cibinizdəki telefon 1900 MHz və yenidən “mikrodalğalı” olaraq təyin olunan tezlikdə siqnal göndərir. Radionuz bir siqnal yaradır. FM diapazonunda 87,5-108 MHz arasında siqnal – Wimax 2,5-2,7 GHz arasında siqnal yaradır. Televizorunuz UHF diapazonunda 475 MHz-950 MHz arasında siqnal istehsal edir. Dəniz piyadaları 156-174 MHz arasında istifadə edirlər.
Bunların hamısı son 100-150 il ərzində insanlarla əlaqəlidir və onların zərər verdiyinə dair qəti sübut yoxdur. Üstəlik, 300 MHz-dən yuxarı tezliklər mikrodalğalar kimi müəyyən edilir.
İonlaşdırıcı şüalanma və qeyri-ionlaşdırıcı şüalanma olduqca fərqlidir. Bu cihazların yaratdığı radiasiya ionlaşdırılmır. Yəni yarım saat yüksək UV indeksli günəş şüalarına məruz qalmaq, 1 il cib telefonu tezliyinə məruz qalmaqdan daha təhlükəlidir. Məsələn, əgər siz rentgen çəkmisinizsə, evinizdəki “wi-fi”dan daha çox risk altındasınız. Buna görə də bu cihazlar sağlamlığınız üçün çox, çox aşağı və ya mövcud olmayan risklər yaradır. Elə universitetlər var ki, 30 ildir ki, bu mövzu araşdırılır, hələ də elmi sübut yoxdur.
O zaman mikrodalğalı sobaların niyə zərərli olduğunu deyən insanlar olacaq. Yediyiniz yeməklərin heç bir zərəri yoxdur. Qeyri-ionlaşdırıcı şüalanma düyünü radioaktiv materiala çevirmir. Mikrodalğalı sobalardan gələn zərərli elektromaqnit şüalanmaya məruz qalsanız, sizi bişirəcək, çünki bu, kilovatlıq siqnaldır. Bu səbəbdən yeməyinizi 30 saniyəyə qızdırır, ancaq ionlaşdırıcı şüa kimi xərçəngə səbəb olmur.